neděle 28. srpna 2016

Pečený čaj

I když léto ještě není u konce, tak určitě máme doma hodně sezónního ovoce. Proto si můžeme udělat do chladných zimních dnů pečený čaj, který nás zahřeje a na spodku hrnečku nás čeká výborná pochoutka.

Suroviny:
- 1kg rybízu
- 1kg letního ovoce (jablka, hrušky, nektarinky, broskve, švestky, jahody, maliny)
- 3/4kg cukru
- 2 lžičky skořice
- 4 ks badyánu
- 5 ks hřebíčku
- 2 citrony
- cca 2 dcl rumu (nemusí být)

Postup přípravy
Nachystáme si hlubší pekáč. Větší ovoce nakrájíme na kostičky i oloupaný citron a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce a zasypeme cukrem. Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme.
Hned po upečení můžeme přidat rum, rychle promíchat, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
A potom už jen dobrou chuť.














Žádné komentáře:

Okomentovat